Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Niekas nepasikeis



Rugpjūčio 24 d. radijo laidoje "Atsibusk su Vyteniu" vedėjas V. Sinkevičius pateikė naujausios informacijos iš pramogų pasaulio, kur dominavo temos vienaip ar kitaip susijusios su fekalijomis, t.y. kalbėta apie aukcioną, kuriame parduodamas J. Lennono klozetas, taip pat apie E. Ostapenkos pomėgį šlapintis namo laiptinėje.

Po šios SVARBIOS informacijos (laida yra pramoginio pobūdžio, tad tikrai nekritikuoju jos turinio) V. Sinkevičius baigdamas laikraščių apžvalgą pasakė:

"Nors dar yra likę nemažai informacijos iš politikos ir ekonomikos pasaulio, tačiau, kalbėsi apie tai ar ne, NIEKAS nuo to NEPASIKEIS."

Mintis "NIEKAS NEPASIKEIS" puikiausiai iliustruoja šiandieninį mūsų šalies piliečių požiūrį į politiką ir galimybę labiau įtakoti pasikeitimus savo gyvenimuose patiems, nelaukiant kažkokios stebuklingos rankos mosto iš aukščiau.

Galvojant apie tai kas pasakyta, iš atminties labirintų išnyra Z. Norkaus knyga "Kokia demokratija, koks kapitalizmas?".

Joje autorius pateikia tarptautinio lyginamojo anketinio tyrimo, atlikto 1990 metais ir vokiečių sociologės K. Mattusch tyrimo įžvalgas, kuriose atsispindi Baltijos regiono žmonių vertybių tyrimo rezultatai.

K. Mattusch tyrimai atskleidė, jog lietuviai nepaisant sovietinio laikotarpio išliko labai religingi, šeimos santykiuose vadovaujasi tradicinėmis vertybėmis, bendruomenei kelia aukštus lygybės reikalavimus, TIKI, kad MAŽAI GALI, ką PASIEKTI SAVO JĖGOMIS, taip pat MAŽAI GALI ĮTAKOTI VALDŽIOS PRIIMAMUS SPRENDIMUS.

Kontrastui pateikiama Estija. K. Mattusch mano, kad Estai yra labiau sekuliarizuoti, ne taip tradiciškai supranta šeimos vaidmenis, rodo autonomišką, individualistinį ir į laimėjimą orientuotą gyvenimo būdą, labiau palaiko kapitalistines ir diferenciacijos idėjas.

Trumpai tariant Z. Norkaus knygoje pateiktos idėjos suponuoja į tai, kad dėl mūsų katalikiškos, tradicinės, kaimiškos kultūros poveikio mes manome, jog mažai, ką galime pasiekti savo jėgomis.

Todėl žodžiai NIEKAS NEPASIKEIS mums tampa artimi ir savi.

Komentarai



  1. Vũ Văn Minh Quang cất tiếng nói:

    - Ta cùng với Nhạc Thành có chuyện cần nói, con đi trước đi.

    - vâng.

    Yến Hiểu Kỳ cất tiếng nói rồi rời khỏi căn phòng ạc Thành, tên tiểu tử ngươi thật ngoađồng tâm
    game mu
    cho thuê nhà trọ
    cho thuê phòng trọ
    nhac san cuc manh
    số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
    văn phòng luật
    tổng đài tư vấn pháp luật
    dịch vụ thành lập công ty
    http://we-cooking.com/
    chém gió
    n độc, Hắc Ưng đã bị ngươi đánh cho trọng thương.

    Vũ Văn Minh Quang cất tiếng nói với Nhạc Thành.

    - Nhưng bọn họ đã dùng toàn lực, tại hạ vẫn chưa dùng toàn lực.

    Nhạc Thành cất tiếng nói, ý là Hắc Ưng muốn lấy mạng của hắn nhưng hắn đánh bị thương đã là nể tình.

    Kết cục này là bọn họ tự tìm tới.

    Vũ Văn Minh Quang nghe thấy lời nói của Nhạc Thành thì sắc mặt biến đổi sau đó lập tức nói:

    - Ta biết rõ trong lòng ngươi có một số bất mãn, như vậy cũng tốt, ít nhất Hắc Ưng, Bạch Ưng sau này cũng không dám không coi ai ra gì.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!