Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kai politikos „vilkų“ asmeninės ambicijos svarbiau už miestą


Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių miesto skyriaus tarybos dauguma liepos 2 d. priėmė sprendimą nesijungti prie valdančiosios miesto koalicijos ir tuo pat metu įpareigojo mane, LSDP narį, Šiaulių miesto mero pavaduotoją Domą Griškevičių trauktis iš užimamų pareigų.
 
Esu įsitikinęs, kad mes, socialdemokratai, per savivaldos rinkimus Šiauliuose gavę daugiausiai balsų, turime ne tik gerbti rinkėjų valią, bet ir siekti įgyvendinti savo programines nuostatas neužmiršdami socialdemokratinių vertybių. Tikiu šiomis vertybėmis ir jomis visada vadovaujuosi. Atvirai ir ramia sąžine galiu pasakyti: nedirbau ir netarnavau siauriems politinių klanų, finansinių grupių interesams. 


Vis dėlto skyriaus Tarybos daugumos sprendimas buvo kitoks, ir aš jį gerbiu. Neslepiu: manau, kad toks sprendimas buvo paremtas ne sveika politine logika, o inicijuotas kai kurių Skyriaus vadovų, besivadovaujančių asmeninėmis ambicijomis.

Skyrius vienija daug puikių, energingų ir nuoširdžių šiauliečių, norinčių savo veikla prisidėti prie sąžiningo miesto gerovės kūrimo. Deja, asmeninės Skyriaus vadovų, kuriuos jau seniai galima vadinti politikos „vilkais“, ambicijos buvo svarbesnės už miesto interesus. Dėl tokio Tarybos sprendimo atsakomybę turi prisiimti ir Skyriaus vadovas Seimo narys Edvardas Žakaris.

Laikai keičiasi, į politiką ateina jauni žmonės, bet vienas dalykas nesikeičia: žuvis gedo ir genda nuo galvos. Atsakingai pareiškiu, kad LSDP Šiaulių miesto skyriaus vadovybė stipriai serga asmeninių ambicijų ir interesų liga. Jei manoma, kad šią ligą galima pagydyti suvartojant vaistą – atšaukiant mane iš mero pavaduotojo pareigų –, prisiimu asmeninę atsakomybę ir atsistatydinu. 

Vadovaudamasis Šiaulių miesto savivaldybės tarybos reglamento nuostatomis šiandien Šiaulių miesto merui įteikiau prašymą rengti Tarybos sprendimo projektą dėl mero pavaduotojo įgaliojimų nutraukimo anksčiau laiko. 


Taip pat informuoju, kad stokojant demokratinių, solidarumo ir lygybės principų negaliu prisijungti prie LSDP frakcijos Šiaulių miesto taryboje. 

Dirbdamas Šiaulių miesto taryboje mero pavaduotojo, eilinio Tarybos nario ar kitose pareigose visada vadovaujuosi solidarumo, sąžinės ir protingumo principais. Tai reiškia, kad rėmiau ir ateityje remsiu visus miestui reikalingus ir protingus sprendimus bei kovosiu su tokiais, kurie kels abejonių dėl jų tikslingumo ir skaidrumo.

Esu už atvirą diskusiją, bet esu prieš šeimos verslą politikoje. Esu už nuomonių įvairovę, bet esu prieš jaunų politikų žlugdymą vardan asmeninės gerovės. 

Dėkoju šiauliečių išrinktam merui A.Visockui, valdančiajai daugumai už suteiktą pasitikėjimą ir galimybę dirbti Šiaulių miesto labui. Taip pat dėkoju savo šeimai, rinkėjams, LSDP bičiuliams iš Šiaulių ir visos Lietuvos, kurie nuolat palaikė ir palaiko mano sprendimus.



Šiaulių miesto mero pavaduotojas
Domas Griškevičius

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Prisiminti LSDJS Šiaulių skyriaus 2012 metų geriausieji

Šių metų gruodžio 13 d. įvyko LSDJS Šiaulių miesto skyriaus pagarbos vakaras. Prie jaukaus vaišių stalo jaunieji socialdemokratai prisiminė praėjusių metų nuveiktus darbus, dalinosi mintimis, ką reikėtų daryti kitąmet. Vakaro metu nutarta, kad kitų metų veikloje reikėtų laikytis tęstinumo, organizuoti tradicinius ir naujus renginius bei akcijas, padėti socialinės atskirties grupių nariams ir žinoma tobulėti pilietiškumo ir visuomeniškumo srityse - organizuojant mokymus ir diskusijas su Šiaulių ir Lietuvos visuomenininkais bei politikais. Aktyviai dalyvauti Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos veikloje ir renginiuose. Vakaro metu skyriaus pirmininkas Malik Agamalijev pasveikino metų geriausiuosius jiems įteikė skyriaus nominacijas. "Šiandien norėčiau apdovanoti mūsų skyriaus narius, kurie visus metus sunkiai ir atsidavusiai dirbo, stengėsi ir aukojo savo brangų laiką. Taip pat žmones ar organizacijas, kurios buvo neatsiejama 2012 metų LSDJS dalis. Ačiū visai Šiaulių

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!