Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

LSDJS remia ministro Vytenio Andriukaičio iniciatyvą, reformuoti sveikatos apsaugos sistemą



Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga remia sveikatos apsaugos ministro siekį reformuoti sveikatos apsaugos sistemą ir ragina ministrą bei bičiulius garsiau kalbėti apie tokios reformos būtinybę ir naudą Lietuvos žmonėms.

Mums, jauniesiems Lietuvos socialdemokratams, didžiausia siekiamybė yra demokratinė ir lygių galimybių, socialiai atsakinga valstybė, kurios pagrindiniu matu yra žmonių dvasinė ir materialinė gerovė. Esame įsitikinę, kad gerovės valstybės ir solidarios visuomenės Lietuvoje nesukursime be skaidrios, visiems prieinamos ir modernios valstybinės sveikatos apsaugos. Tokios pozicijos laikytis mus įpareigoja Lietuvos Respublikos Konstitucijos 53 straipsnis, kuris skelbia, jog „valstybė rūpinasi žmonių sveikata ir laiduoja medicinos pagalbą bei paslaugas žmogui susirgus. Įstatymas nustato piliečiams nemokamos medicinos pagalbos valstybinėse gydymo įstaigose teikimo tvarką“.

Tenka pripažinti, kad per du nepriklausomybės dešimtmečius sveikatos apsaugos sistemą bandė tobulinti daugelis vyriausybių, tačiau proveržio nesulaukta. Laisvosios rinkos dėsnių diegimas sveikatos apsaugoje buvo ypač žalingas pacientams ir solidarumo principu grindžiamai valstybei. Tokia politika labiausiai smogė sveikatos paslaugų kokybei ir prieinamumui Lietuvos regionuose. Apie ne visiems gyventojams vienodai prieinamas šeimos gydytojo paslaugas visai neseniai prabilo ir Valstybės kontrolė, pabrėžusi, jog gydytojai yra netolygiai pasiskirstę tarp savivaldybių ir vykdo ne visas jiems nustatytas pareigas, o tirdami ir gydydami ligonius nepanaudoja visos savo kompetencijos.

Todėl sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio siekį reformuoti Lietuvos sveikatos apsaugos sistemą laikome pažangiu ir vertu įgyvendinti darbu. Esame įsitikinę, kad Sveikatos apsaugos ministras, reikalaudamas didesnės sveikatos paslaugų teikėjų atskaitomybės, skaidrumo ir teisingumo principų laikymosi, atstovauja konstitucines teises, piliečių ir valstybės interesą.

Manome, kad ministro siekiai nėra nukreipti prieš privatų medicinos sektorių. Todėl mums yra nesuprantamas ir nepriimtinas Vytenio Andriukaičio puolimas iš suinteresuotų ir užmaskuotų grupių, kurios akivaizdžiai nusižengia komunikacijos etikai bei garbingos politinės kovos principams.

Mes, jaunieji Lietuvos socialdemokratai, taip pat esame įsitikinę, kad didžiulius mokesčių mokėtojų pinigus į jaunų medikų paruošimą investuojanti valstybė, turi teisę reikalauti iš jaunų specialistų (ir ne tik medikų) investicinės grąžos – kelerių metų apmokamo darbo Lietuvos valstybei.

LSDJS Valdyba

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!