Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kuo čia dėti Plateliai ir Pakruojis?



Nors keliu vedančiu link Platelių ežero teko keliauti ne kartą, kaip ir praėjusį savaitgalį, tačiau šį kartą kelionė šiuo keliu buvo šiek tiek išskirtinė, nes taip jau išėjo, kad dabar kelionės B taškas buvo Platelių ežeras.

Kelionės priežastis - tradicinis LSDJS sąskrydis, kuris šiais metais vyko "Platelių Jachtklube".

Tai jau buvo mano trečiasis LSDJS sąskrydis, kuriame iki šiol teko dalyvauti ir drąsiai galima teigti, kad tai buvo neabejotinai pats šauniausias sąskrydis iš visų iki šiol buvusių (tiesa, apie praėjusius sąskrydžius taip pat nieko blogo negaliu pasakyti).

Vis dėlto geriausiojo sąskrydžio vardo, šiais metais įvykęs renginys, mano akimis žiūrint, nusipelno dėl kelių priežasčių.
Pirmiausiai, tai dėl geros nuotaikos, kurios niekada nebuvo per mažai (gal tik tą kartą kada pralaimėjome Tauragės skyriui krepšinio aikštelėje), taip pat dėl geros draugijos ir galimybės susipažinti su naujais įdomiais žmonėmis, taip pat dėl puikios ir gražios vietos pasirinkimo (pasakyti, kad Platelių ežeras ir jo prieigos sužavėjo, yra per mažą) bei puikios veiklos ir užimtumo programos, kas teisybės dėlei dažniausiai gali būti pritaikoma kiekvienam iki šiol vykusiam sąskrydžiui.

Tačiau šalia to, kas ką tik buvo pasakyta, norėtųsi paminėti ir dar porą dalykų t.y. padėkoti puikiai dirbusiai LSDJS valdybai ir jos pirmininku J. Požėlai bei LSDJS biurui už nepriekaištingą renginio pravedimą, kuris tapo net ir istoriniu, kadangi šio sąskrydžio metu įvyko du PIRMIEJI įvykiai socialdemokratinio jaunimo sąjungos gyvenime - LSDJS vasaros akademija, bei LSDJS konferencijos įvykusios sąskrydžio metu, patvirtintas pirmasis politinis LSDJS dokumentas.

Džiugu, kad dabartinė valdybos komanda ir aktyvūs sąjungos skyrių nariai pakelia Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungą į naują lygį, kuris pažymėtas kokybės ženklu.

O pabaigai norėtųsi padėkoti Pakruojo skyriui, kurio "dėka" Šiaulių skyrius (kartu su dviems legionieriais - Mykolu iš Vilniaus ir Tomu iš Vilkaviškio) laimėjo surengtą proto mūšio turnyrą.

Dėkojame dėl to, kad matydami Pakruojo skyriaus pergales krepšinio ir virvės traukimo rungtyse supratome, kad pergalių raktas, galbūt, slypi "Pakruojo" pavadinime (pasirodo neklydome), todėl džiaugiamės, kad bičiuliai iš Pakruojo skyriaus draugiškai mums paskolinę savo pavadinimą, garantavo mūsų komandai Šiaulių "Pakruojis" pergalę proto mankštos rungtyje :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Prisiminti LSDJS Šiaulių skyriaus 2012 metų geriausieji

Šių metų gruodžio 13 d. įvyko LSDJS Šiaulių miesto skyriaus pagarbos vakaras. Prie jaukaus vaišių stalo jaunieji socialdemokratai prisiminė praėjusių metų nuveiktus darbus, dalinosi mintimis, ką reikėtų daryti kitąmet. Vakaro metu nutarta, kad kitų metų veikloje reikėtų laikytis tęstinumo, organizuoti tradicinius ir naujus renginius bei akcijas, padėti socialinės atskirties grupių nariams ir žinoma tobulėti pilietiškumo ir visuomeniškumo srityse - organizuojant mokymus ir diskusijas su Šiaulių ir Lietuvos visuomenininkais bei politikais. Aktyviai dalyvauti Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos veikloje ir renginiuose. Vakaro metu skyriaus pirmininkas Malik Agamalijev pasveikino metų geriausiuosius jiems įteikė skyriaus nominacijas. "Šiandien norėčiau apdovanoti mūsų skyriaus narius, kurie visus metus sunkiai ir atsidavusiai dirbo, stengėsi ir aukojo savo brangų laiką. Taip pat žmones ar organizacijas, kurios buvo neatsiejama 2012 metų LSDJS dalis. Ačiū visai Šiaulių