Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Konstitucijos egzamino atgarsiai iš Šiaulių



Šiandien jau ketvirta kartą šalies istorijoje buvo surengtas Konstitucijos egzaminas, kurio metu kiekvienas pilietis galėjo pasitikrinti savo žinias apie pagrindinį valstybės įstatymą.

Džiaugiuosi, kad šis prasmingas įvykis tampa gražia tradicija.

Pačiam sekėsi neblogai, nes atsakęs į 28 klausimus iš 30 patekau į antrąjį etapą, kuris vyks spalio 15 d.

Tačiau šiais metais greta gerų emocijų atsirado ir tam tikro nusivylimo.

Nusivylimo ne pačiu renginiu, o apatiškais mūsų žmonėmis.

Į Šiaulių savivaldybės tarybos posėdžių salę susirinko... 12 žmonių.

Šiauliuose, 4 šalies mieste atsirado vos 12 pilietiškų žmonių.

Žinoma, teisybės labui reikia pasakyti, kad moksleiviai konstitucijos egzaminą laikė mokyklose, tad tokiu būdu žmonės šiek tiek pasiskirstė, ko nebūdavo praėjusiais metais.

Tai gan svarbus faktas, turint omenyje, jog moksleiviai ir praėjusiais metais sudarydavo didžiąją dalį dalyvių skaičiaus.

Rezultatų vertinimo komisijos vadovo einančio ir administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas Denio Michalenkos teigimu prieš dvejus metus buvo virš 50 dalyvių, praėjusiais tik 22.

Kalbant skaičių kalba... nieko gero.

Kaip ten bebūtų tikiuosi, jog ateityje žmonės bus aktyvesni, o Konstitucijos egzaminas gyvuos ir ateinančiais metais.

Komentarai

  1. Dalyvavimas bus aktyvesnis, kai musu pilieciai gris is Anglijos, Airijos, Svedijos ir t.t.

    Dar ne viskas prarasta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man kažkaip nesinori tikėti, kad Lietuvoje nebeliko aktyvių ir pilietiškų žmonių, nes tokiu atveju nelabai kas galėtų keistis ateityje į gerąją pusę.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!