Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Saulės poskyrio nariai diskutavo su Šiaulių miesto Administracijos direktoriumi



Vasario 1 d. LSDP Šiaulių miesto skyriaus Saulės poskyrio nariai rinkosi į susirinkimą, kuriame dalyvavo Šiaulių miesto savivaldybės Administracijos direktorius Eduardas Bivainis.



Svečias poskyrio nariams pasakojo apie savo darbą, pristatė 2016 m. Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto projektą bei jo prioritetus. Atkreiptas dėmesys, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas gatvių ir šaligatvių tvarkymui, techninių projektų rengimui bei Urban ir VVG programų įgyvendinimui.

Susirinkime dalyvavę bičiuliai direktoriui uždavė aktualius klausimus dėl darželių, miesto įmonių – UAB „Busturas“, SĮ „Šiaulių oro uostas“ veiklos. 

Susirinkime dalyvavęs LR Seimo narys Arvydas Mockus akcentavo Šiaulių oro uosto svarbą miestui ir regionui, diskutavo su susirinkimo dalyviais apie jo ateities perspektyvas.



„Poskyrio nariai prašė susitikimų su atsakingais miesto vadovais, savo srities specialistais su kuriais galėtų padiskutuoti aktualiais miesto ir šalies klausimais. Todėl šį kartą nusprendėme į svečius pasikviesti Savivaldybės direktorių, kad jis pristatytų vasario mėnesio Tarybai teikiamą 2016 m. biudžeto projektą ir jo gaires. Malonu, kad Administracijos direktorius rado brangaus laiko mūsų bičiuliams, kurie iš pirmų lūpų turėjo galimybę ne tik išgirsti, bet ir pateikti savo pasiūlymus dėl geresnio mūsų miesto funkcionavimo“ – apie susirinkimo aplinkybes kalbėjo Saulės poskyrio pirmininkas Domas Griškevičius.



LSDP Šiaulių miesto Saulės poskyrio informacija

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!