Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Rėkyvoje įgyvendinta akcija DAROM




Kaip ir kiekvienais metais LSDP Šiaulių miesto skyriaus Saulės poskyrio nariai pavasario pradžioje rinkosi į švarinimosi talką DAROM. Šiais metais Saulės poskyrio bičiuliai pasirinko tvarkyti Rėkyvos ežero prieigas.

Talkoje dalyvavo partijos bičiuliai, vietos bendruomenės nariai, Rėkyvos seniūnas Deividas Petrolevičius, Rėkyvos seniūnaičiai, LSDJS Šiaulių miesto skyriaus pirmininkas Malik Agamalijev, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Vyšniauskas bei LR Seimo narys Arvydas Mockus.

DAROM pagrindinis tikslas – ne tik surinkti atliekas ir padaryti Lietuvą švaresnę, bet tuo pačiu ir skatinti bendruomeniškumą, savanorystę. Šių metų išskirtinumas – toliau padėti sutvarkyti miškus ir organizuoti masines iškylas.

“Buvo gražus oras, todėl darbuotis buvo vienas malonumas. Galima pasidžiaugti dar ir tuo, kad pastaraisiais metais žmonių sąmoningumo lygis auga ir šiukšlynų, kokius rasdavome keli metai atgal, pasitaiko vis mažiau” – sake Saulės poskyrio pirmininkas Domas Griškevičius.

Siekiant pagilinti žmonių bendravimą ir bendruomeniškumą, po akcijos žmones, dalyvavę talkoje, rinkosi prie arbatos puodelio aptarti talkos rezultatus, kartu pasidžiaugti nuveiktais darbais ir pasiektais rezultatais – gražesne ir švaresne gamta.

Daugiau nuotraukų galima rasti čia.

LSDP Šiaulių miesto skyriaus
Saulės poskyrio informacija

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!