Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Mano vizija - skaidri, atvira politinė erdvė, kurioje betarpiškai dalyvauja visi bendruomenės nariai



Esu jaunas, veržlus, sąžiningas ir optimistiškas jaunasis politikas, gimęs 1985 metais Panevėžyje.

Trumpai apie save

Augau apsuptas tėvo, mokytojo, ir mamos, prekybininkės, dėmesiu. Aštuonerių metų pradėjau lankyti Panevėžio futbolo mokyklą, tad nuo to laiko futbolas ir sportas apskritai tapo neatsiejama mano gyvenimo dalis. Futbolą miniu neatsitiktinai, nes ši sporto šaka išmokė dirbti kolektyve, kartu jausti atsakomybę už savo veiksmus, taip pat kantrybės, kovingumo, kūrybiškumo. Visi šie principai dabar pasitarnauja siekiant užsibrėžtų tikslų moksle ir politikoje.

2004 metais baigiau Panevėžio „Ąžuolo“ vidurinę mokyklą ir tais pačiais metais įstojau į Šiaulių Universiteto filosofijos ir visuomenės mokslų studijų programą. Studijuojant ŠU pasinaudojau įvairiomis studijų programomis/ alternatyvomis ir savo žinias tokiu būdu gilinau Švedijos Linkopingo universitete, taip pat stažavausi Italijoje „Fondazione Auxilium“ fonde, kuris rūpinosi pažeidžiamiausiais visuomenės sluoksniais (seneliais, žmonėmis sergančiais AIDS, benamiais). Šios patirtys leido pamatyti, kaip veikia socialinė sistema kitoje šalyje, padėjo labiau subręsti kaip asmenybei.

Kodėl pasirinkau politiką

Visada domėjausi politika, tad nieko nuostabaus, kad įsijungiau ir į politines organizacijas: 2007 metais įstojau į Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungą, o vėliau ir į LSDP. Kitais metais buvau išrinktas LSDJS Šiaulių skyriaus pirmininku, kuriuo esu iki šiol.

Baigęs mokslus Šiauliuose, įstojau į Vytauto Didžiojo universiteto socialinės ir politinės kritikos magistratūros programą. Universitete įgytas teorines žinias puikiai pritaikiau praktikoje: veikla LSDJS leido įgyti organizacinių gebėjimų, taip pat suprasti jaunimo politikos formavimo ypatumus, išmokau kovoti už visuomenės interesą, rengiant įvairiausius renginius ir akcijas. Vienas įsimintinesnių mano darbų ir iniciatyvų – Šiaulių amfiteatro išsaugojimas Šiaulių bendruomenei.

Mano vizija

Pasisakau už jaunatvišką Šiaulių miestą, o jaunystės nesieju tik su amžiumi: juk jaunas gali būti ir savo vidumi, užsiimant įvairiausiomis visuomeninėmis veiklomis, aktyviai sportuojant ir besišypsant. Todėl viešosios erdvės kartu su visiems prieinamomis sporto aikštelėmis, leidžiančiomis ugdyti fizines tiek dvasines vertybes – mano prioritetas.

Tad atsižvelgiant į mano patirtį bei interesų sritis, manau, kad geriausiai šiauliečių interesus atstovaučiau dirbdamas švietimo, kultūros ir sporto komitete. Aktyvus, sąžiningas, besirūpinantis savo bendruomenės reikalais, besivadovaujantis solidarumo principais –toks yra mano kaip politiko devizas.

Mano vizija – skaidri, atvira politinė erdvė, kurioje betarpiškai dalyvauja visi bendruomenės nariai. Mano nuomone, esama padėtis į gerąją pusę galėtų keistis atsirandant didesniam bendradarbiavimui tarp politikų ir žmonių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Rugsėjis išlydėtas renginių gausa

Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių miesto skyrius rugsėjo mėnesio pabaigoje bendradarbiaudamas su Lietuvos skautais bei kitomis miesto jaunimo organizacijomis įgyvendino kelis renginius skirtus jaunimui ir aktyviems šiauliečiams. Įgyvendintų renginių tikslas – suburti jaunimą ir praturtinti pastarųjų laisvalaikį. Renginių metų jaunimas turėjo galimybę dalyvauti Eurodesk iniciatyva surengtose komandinėse miesto orientavimosi varžybose, kuriuose atsižymėjimo punktai buvo tam tikrose organizacijose, kuriuose komandoms reikė atlikti tam tikras jų paskirtas užduotis.  LSDJS punkte komandos privalėjo, kuo kūrybingiau ir šmaikščiau iššifruoti žodį LSDJS. „Viena komanda LSDJS reikšmę iššifravo kaip Lenkiškų sardinių dangiškas jų skonis“ – smagiais įspūdžiais dalijosi LSDJS narė Vilija Gorytė. Kitomis dienomis jaunimas turėjo galimybę skirtingai leisti savo laisvalaikį – miesto erdvėse žaisti įvairius stalo žaidimus, taip pat mūsų krašte vis labiau pop

Minint Paminklų apsaugos dieną - jaunimas imasi iniciatyvos

Praėjusią savaitę buvo minima Tarptautinė paminklų apsaugos diena. Balandžio 18 -ąją Pasauline paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO. Šventė minima nuo 1984 m. Šią dieną visame pasaulyje skatinama pagerbti reikšmingus kultūrinius paminklus, atrestauruoti griūvančius, suirusius paminklus. Ta proga Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Šiaulių skyriaus nariai kartu su AB „Gubernija“ nutarė sutvarkyti Vaclovo Bielskio kapą . Šiaulių laisvamanių kapinėse XX a. pradžios visuomenės ir politinio veikėjo, socialdemokrato, inžinieriaus, knygnešio, žurnalisto, savivaldybininko atminimui pastatytas antkapis įtrauktas į saugomų paminklų sąrašą. V. Bielskis yra buvęs Gubernijos gamyklos vadovas, o kiek anksčiau vyriausias grafienės bravoro valdytojas. Jo buvimas Gubernijoje yra vadinamas, kaip gamyklos renesanso laikotarpis. "Man, kaip istorijo

Visiems linkiu jaukių Šventų Kalėdų ir linksmų Naujųjų metų!